Páginas

viernes, 21 de abril de 2017

Geometries i formes II


Recuperant l'entrada anterior en la que parlàvem de la Geometria, plantejarem  alguns materials i jocs que permeten anticipar alguns fenòmens a partir d'algunes hipòtesis: 

En el cas de les simetries...

"Què passaria si doblego el full en dues meitats i retallo un semicercle en un costat? I si ho faig en el costat per el que ho he doblegat?" 

Crear màscares amb plecs de fulls (infants de 7 anys)

Amb ajuda d'un geopla podem primerament fer formes lliures. Després ens podem preguntar: " Té algun eix de simetria la meva figura? Per on passaria? En el cas de que no en tingui simulem que n'apareix un (utilitzarem una goma de diferent color), "com hauríem de canviar la nostra figura?"

El geopla, un bon recurs per treballar les simetries.
El mirall



Amb un mirall podem fer les següents prediccions: 

Primerament pensem quina és la figura que volem dibuixar. Seguidament ens podem preguntar: 
"Quina és la part que hauré de dibuixar si vull que, al introduïr el mirall, em surti la figura que tinc en ment complerta?"








Amb ajuda del Tangram, del Pentominos o amb figures que podem retallar nosaltres mateixos podem jugar a construïr elements imaginaris. Després podem començar a anticipar coses: Si vull realitzar una girafa quines formes necessito? I si vull fer un quadrat com haig de colocar aquestes altres? Podré fer un cercle? Quines formes necessitaria?


Material anomenat Pentominos


No hay comentarios:

Publicar un comentario